Renée Vervoorn is founder en mede-eigenaar van PLTS, een high intensity reformer pilates concept met 4 studio’s (in Amsterdam en Rotterdam) én Deblon ambassadeur. Zij geeft haar tips voor de beste versie van jezelf in 2022!

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben moeder van twee dochters van 18 en 8 jaar en getrouwd met fitness ondernemer Guy van der Reijden (met wie ik PLTS heb). 

Wat is PLTS? 

PLTS staat bekend om haar beat driven, high intensity reformer pilates classes waarmee je in 50 minuten je gehele lichaam traint. Als gevolg van de weerstand van de ‘springs’ in de reformer train je alle spiergroepen in je lichaam en ontwikkel je ze in de lengte, waardoor een ‘toned’ lijf krijgt.

Welk doel heb je met PLTS?

Het is de missie van PLTS om elke klant zich sterker en zelfverzekerder te laten voelen om zo de beste versie van zichzelf te worden. Je voelt je niet alleen beter & sterker, je gaat er ook beter van uitzien.

Wat is je favoriete Deblon outfit? 

Mijn favoriete set is de Ivy Bra Top met de Classic High Waistband Leggings. Deze set is ideaal voor een PLTS workout, maar ook heel goed casual te combineren met een sweater, blazer en chunky boots!

Wat zijn jouw tips voor 2022?

Om jou als Deblon klant een zetje in de rug te geven dit jaar, ‘jouw’ jaar te maken, heb ik een aantal tips uit eigen ervaring voor je op een rij gezet.

1. Balans is het toverwoord

Zet jezelf niet schrap door te fanatiek te gaan diëten of trainen. Zoek liever naar een vorm die je lange tijd kunt volhouden; net zo lang tot het een levenswijze wordt en het je nauwelijks moeite kost. Voor de een is dat 4 x per week full force trainen, voor de ander 2 x per week sporten en alleen in het weekend een wijntje drinken. Zoek een vorm die voor jou haal/houdbaar is en maak die heilig.

2. Commit yourself!

Er gebeurd niets in het lijf dat niet eerst besloten is in je gedachten! Besluit je: ‘2 x per week train ik en alleen in het weekend drink ik wijn’, neem jezelf dat serieus genoeg om aan je besluit vast te houden. No excuses!

3. Creëer een negatieve caloriebalans

Er zijn talloze diëten er is maar 1 wetmatigheid: als je langdurig meer calorieën inneemt dan je verbruikt, dan kom je aan. Of anders: als je wilt afvallen zul je minder calorieën moeten nuttigen dan je verbruikt. Zo creëer je een negatieve calorie balans en val je af. Doe dit met beleid: van een crash dieet is nog nooit iemand blijvend afgevallen.

4. Weet wat je eet

Noteer alles dat je eet zo’n 10 dagen lang in een calorie tracker. Op die manier leer je meer over de calorieën bij bepaalde producten, zodat je jezelf beter in balans kunt houden. Ik zelf ben bijvoorbeeld dol op Franse kaasjes en wijntjes, maar ‘mag’ dit niet doordeweeks van mijzelf omdat de calorieën ervan niet opwegen tegen de mate waarin de kaasjes en wijntjes me voeden en vullen. Ze zijn heerlijk, maar bieden ‘lege’ calorieën en daar pas ik voor doordeweeks.

5. Voed jezelf

Kies voor eten dat voedt en  niet alleen maar vult, dus ga voor maaltijden die je voorzien in alles dat je nodig hebt. Dit betekent wat mij betreft ook: drink geen suikers zoals frisdranken, alcohol etc.

6. Ga op zoek naar de beste versie van jezelf

Praat tegen jezelf alsof je tegen je beste vriendin praat. Liefdevol en met respect! Perfectie bestaat niet, bij niemand. Laat het ideaal beeld los en ga op zoek naar de beste versie van JOU! De taal die je naar jezelf uitspreekt, heeft direct effect op hoe je je over jezelf en over de wereld om je heen voelt. Dus: choose your words wisely 🤍. Sta dagelijks stil bij alles waarvoor je dankbaar bent zodat je daar energetisch meer van aantrekt. Ik benoem dagelijks naar mezelf dat ik dankbaar ben voor mijn sterke lijf van 46 jaar dat twee dochters heeft gebaard en nu krachtiger is dan ooit omdat ik het mezelf waard vond en vind om daar regelmatig tijd voor vrij te maken. Tijd voor reflectie, meditatie en… trainen!

Volg Renée ook op Instagram!
@reneevervoorn
@plts_studios